RockZine
 
Olympus Sleeping
 
Score
 
 
Datum review
24-10-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
12
 
 
Release
26-10-2018
 
 
 
Het heeft even geduurd, maar na tien jaar is er een nieuw album van de Engelse indie-rock band Razorlight. Het album Olympus Sleeping is de opvolger van het album Slipway Fires uit 2008. Een album met twaalf nieuwe nummers en voor de oplettende luisteraar is er nog een klein bonusje terug te horen op afsluiter City Of Woman.

De aftrap is met het opzwepende Got To Let The Good Times Back Into Your Life. Een nummer met aanstekelijke gitaarrifs en een hoog energie level, gedragen op een aangename baspartij. Een baspartij, welke ook op Razorchild een belangrijke rol speelt, waarbij verder de als fanfare klinkende trommels opvallen.

Het album Olympus Sleeping bevat een hoog indie-gehalte, waarbij de wijzer af en toe meer naar de indie-pop kant uitslaat en af en toe wat meer naar de indie-rock kant. Zo kan Brighton Pier wat meer poppy geklaseerd worden, terwijl op nummers als Good Night en Japanrock de meter meer uitslaat naar de rock kant. Misschien wel jammer dat het album niet wat meer die richting op is gegaan.

Bij vlagen doet het album denken aan een mix van Jett Rebel en Go Back To The Zoo, wanneer je het zou vergelijken met Nederlandse artiesten. Een voornamelijk positieve sfeer heerst in de melodieën. Met her en der ook een aardig vleugje ‘catchy’ toegevoegd, als voorbeeld kan hierbij Carry Yourself worden genoemd.

Na een rustig Iceman keren de gitaren weer in een wat meer nadrukkelijke rol terug op Sorry?, waarmee langzaam naar afsluiter City Of Women wordt toegewerkt. Waarbij nog een kleine bonustrack met een countryblues sfeer is terug te horen.

Razorlight brengt met Olympus Sleeping een aardig album op de planken, maar weet niet direct te vlammen op het album. Had de band wat meer ingezet op de toon van Good Night (welke met ongeveer 1 minuut 30, eigenlijk veel te kort is) en Japanrock, dan had het zeker een ster meer behaald.
 
 
Twitter