RockZine
 
7
 
Score
 
 
Datum review
15-02-2023
 
 
Media
CD
 
 
Tracks (CD 1)
8
 
 
Tracks (CD 2)
3
 
 
Release
17-02-2023
 
 
 
Met de toepasselijke naam 7 levert de band Red Beans & Pepper Sauce zijn zevende studio album af. De Franse band mixt een sound van classic rock met blues, waarbij de vocalen in handen zijn van Jessyka Aké, een nichtje van de voetballer Nathan Aké.

Het nieuwe album is opgedeeld in twee volumes, met op volume één het daadwerkelijke album 7, welke dan net niet toepasselijk 8 tracks bevat en een volume twee, met de naam “The Rockfield Live Sessions”. Dit deel bevat een drietal nummers: Outlaw On The Run, Rock And Roll en Sugar.

Volume één wordt afgetrapt met Going Blind, welke vanuit een nog rustige opbouw met orgel en elektro, ontwaakt in een onvervalste orgelrock track. Een nummer welke een grotere rock feel over zich heeft dan een blues tint.

Uitschieter op het album is zeker wel Guess My Name, een op-en-top funky track. Het nummer grooved van begin tot eind, misschien wel ook daar het nummer geen overheersende orgelsound kent.

Om bij de positievere tracks te blijven, mag dan ook zeker Lonely worden benoemd. Een song die meer naar de blues trekt, met in het midden stuk een geweldig deel kent, waarin zang en instrumentale begeleiding elkaar opduwen, met ook een groovy edge. Het meer rockende What Happens In Vegas valt verder zeker ook nog uit naar de positievere kant.

Meer in de wat anoniemere sferen spelen tracks als Gonna Dance, Run en World Is Burning zich af. Waar op laatstgenoemde de gitaarsolo, niet direct een meerwaarde vormt, misschien een eerder een beetje ‘over the top’. Waar Let You Down, de afsluiter van volume één, dan ook net niet weet te pakken. Het stemgeluid van Aké lijkt net wat te licht om het meer akoestisch ingezette nummer te kunnen dragen.

De drie tracks van “The Rockfield Live Sessions” vormen nog een fraai toetje voor het album 7. Een plaat welke een beetje heen en weer schommelt, maar in zijn geheel zeker niet onaardig is. Het zal me dan ook niet verbazen als deze Franse band ook voet aan wal gaat zetten in het Nederlandse blues landschap.
 
 
Twitter