RockZine
 
Bitches Blues
 
Score
 
 
Datum review
06-01-2022
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
8
 
 
Release
03-06-2022
 
 
 
Bitches Blues zo luidt de titel van de nieuwste plaat van de Canadese zangeres Sass Jordan. Een album, welke ook wel het tweede deel wordt genoemd van het eerder in 2020 uitgebrachte Rebel Moon Blues. Maar om eerlijk te zijn, Bitches Blues staat zijn vrouwtje ook erg goed als ‘alleenganger’!

Vanuit een nog voorzichtig orgel introotje, rockt de blues er direct in op Still Alive And Well. Stevige gitaren, een blues sfeer, de sterke stem van Jordan, eigenlijk gewoon de juiste ingrediënten voor een goede openingstrack.

Met Chevrolet (origineel van Taj Mahal), krijgt het album een goed bluesy vervolg. Een catchy toont, andermaal fijn gitaarwerk en ook de mondharmonica maken het nummer. Het eerste ‘eigen’ werk is terug te horen met de piano-blues song Even. Waarbij het eigen materiaal een vervolg krijgt met Still The World Goes Round, welke een swing twist kent. Met wellicht ook een vleugje gospel wat dan met name in de koor stukken doorklinkt.

Sass Jordan weet op Bitches Blues perfect eigen werk af te leveren met covers van nummers, waarmee de zangeres is opgegroeid. Naast 5 covers, zijn er 3 eigen nummers op het album terug te vinden. Alhoewel ook de covers zo als ‘eigen’ werk door kunnen, met de sterk gebrachte uitvoeringen.

Van het op trom en tamboerijn gedragen You Gotta Move, swingen we weer door in het lichte soulvolle blues nummer Sailin Shoes. Waar na Milton Campbell’s Ain’t No Big Deal On You, waarop de piano en gitaar partijen heerlijk langs elkaar schuren, de closer volgt met Change Is Coming. Andermaal een sterke blues(rock) track, welke perfect in de sfeer van het album past.

Eigenlijk is er maar één conclusie mogelijk voor het album Bitches Blues en dat is een ‘full score’. Het album bluest, het album rockt, waarbij zeker ook de zeer aangename stem van Sass Jordan hier als een grote plus in vormt.
 
 
Twitter