RockZine
 
Persevere
 
Score
 
 
Datum review
25-04-2018
 
 
Media
CD
 
 
Release
27-04-2018
 
 
Tracks
13
 
 
 
De Amerikaanse rockband Sink The Ship brengt met het album Persevere zijn eerst langspeler uit op het label SharpTone Records. Na eerdere een EP te hebben uitgebracht, ligt er nu een plaat met dertien tracks.

De band deelt zichzelf qua genre in, in een mix van Hardcore / Metal / Pop / Easycore. En die klanken zijn ook zeker terug te horen op Persevere. Al moet gezegd worden dat het album toch ook wel een aardig vleugje punk over zich heeft. Wat met name veel naar voren komt in de stem van zanger Colton Ulery.

Het geluid van Sink The Ship, brengt gemengde gevoelens met zich mee. Het grootste gedeelte van de nummers heeft een opbouw met een aangename zanglijn, aangevuld met de nodige grunts. Waarbij de grunts, zeker op bijna elk nummer, gauw een wat overheersend schreeuwerig karakter mee krijgt.

Zeker de wat meer punky (en af en toe meer poprock) ingezette zanglijnen komen erg sterk over. En geldt dat deze eigenlijk vanaf deze eerste klanken, deze direct lekker in het gehoor liggen. Het is dan misschien ook jammer van de vele grunts, waar met iets minder had het misschien wat beter uitgepakt.

Instrumentaal komt de band zeker ook sterk voor de dag. De energieke, stevige nummers, kennen de nodige variatie en verrassingen in het instrumentale. Zo kent Put Up Or Shut Up een vrolijk, en bijna grappig aandoend, intro. Wisselt de instrumentale begeleiding op een nummer als Domestic Dispute van een rock, naar bijna speedrock achtige sferen. Op Everything slaat de band wellicht een tikje te ver door, welke rommelig overkomt.

Sink The Ship zet in ieder geval een duidelijk eigen geluid neer op Persevere. Met niet direct de grootste liefhebber van bijna constante grunts, is het af en toe lastig om hier doorheen te kijken. Maar dan moet toch gezegd worden dat het zeker geen verkeerd album is.
 
 
Twitter