RockZine
 
Roses Of Neurosis
 
Score
 
 
Datum review
02-10-2021
 
 
Media
EP
 
 
Tracks
5
 
 
Release
12-02-2021
 
 
 
Met de EP Roses Of Neurosis levert Sivert Høyem voor het eerst sinds 2016 weer nieuw solo materiaal. In de tussenperiode was de zanger betrokken bij de band Paradise en kwam er in 2019 een onverwachte reünie / jubileum tour met de band Madrugada. Maar nu anno 2021, is de zanger terug met nieuw werk.

Op de EP is duidelijk de voorliefde voor donkere emotionele songs terug te horen, waarbij Høyem zelf ook geïnspireerd is door vocalisten als Leonard Cohen, Nina Simone, Jacques Brel en Jeff Buckley. Tel daarbij de lage en donkere stem van Sivert op en het plaatje is compleet.

Al direct op de openingstrack Safe Return valt de kenmerkende, en aangename, stem van Sivert op. Het nummer geeft een gevoel van rust, waarbij daarnaast de trompet partijen van Nils Petter Molværs een mooie toevoeging zijn. De koperklanken zijn ook terug te horen, andermaal op een succesvolle manier, op de afsluiter Devotinal.

Wat meer midtempo en vol van sound is Run Away, welke verder ook wel in de rustigere sferen blijft hangen. De instrumentale invulling van het nummer is ook op dit nummer weer erg sterk te noemen.

Met Queen Of My Heart levert de singer-songwriter, mogelijk het ‘lichtste’ nummer af van de EP Roses Of Neurosis. Een nummer welke verder een licht poppy / catchy karakter kent, wat ook bijdraagt aan het meer luchtigere karakter van de song.

Vanuit het akoestische intro op Archduke wordt het geluid weer meer naar de donkere kant getrokken, waarbij ditmaal in een ‘bluesy’ sfeer. Om vervolgens met Devotinal af te sluiten. Een track, waarbij naast de al benoemde trompet partijen, ook de legato zang van Høyem in positieve zin opvalt.

Al met al bevat Rosed Of Neurosis een zeer divers geluid verspreid over de vijf songs, maar voelt de EP toch als één geheel. Een belangrijke factor daarbij speelt ook het stemgeluid van Sivert, welke ook uitnodigt om te blijven luisteren.
 
 
Twitter