RockZine
 
Wildness
 
Score
 
 
Datum review
27-05-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10 / 15
 
 
Release
25-05-2018
 
 
 
Na het worstelen door een moeilijke periode voor zanger Gary Lightbody van Snow Patrol ligt er een nieuw album op de planken met de titel: Wildness. Waarbij de tekst op opener Life On Earth misschien wel als een afspiegeling van de afgelopen jaren kan worden gezien. Waarmee de band de nieuwe plaat overigens wel direct sterk start.

De single Don’t Give In mag natuurlijk ook niet ontbreken op Wildness. Het nummer, waarmee het publiek Snow Patrol weer terug in de armen mocht sluiten, nadat de laatste plaat bijna zeven jaar geleden uit kwam. De catchy track, blijft lekker in het gehoor hangen en was dan ook wel de ideale keuze om ‘terug te keren’.

De Iers / Schotse alternatieve rockers brengen op Wildness misschien niet direct een vernieuwend geluid, maar misschien is dat juist wel een plus punt, in de hedendaagse muziekscene. Veelal lekker in het gehoor liggende tracks, met een vleugje pop, rock, maar ook zeker de nodige elektronica.

Het nummer A Dark Switch valt dan misschien nog het meest ‘uit de toon’ op het album. Met een licht hip-hop vleugje, aangevuld met strijkers, klinkt het nummer net even wat anders. Waar op What If This Is All The Love You Ever Get? de band alle elektronica, drums, gitaren achter zich laat en de stem van Lightbody enkel wordt begeleid door piano klanken.

Voor de echter liefhebbers is er ook een Deluxe editie van het album beschikbaar, waarbij een vijftal nummers nog eens in een akoestisch jasje worden gestoken. Deze versies van Life On Earth, Don’t Give In, Heal Me, What If This Is All The Love You Ever Get? en Soon zijn ook zeker het luisteren waard.

Wildness voelt als een vertrouwd album. Weliswaar een album zonder grote verrassingen, maar dat doet zeker niet af aan de kwaliteit ervan!
 
 
Twitter