RockZine
 
Future Ruins
 
Score
 
 
Datum review
24-01-2019
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
25-01-2019
 
 
 
De Britse band Swervedriver levert met het album Future Ruins alweer zijn zesde studioalbum. De band brengt een shoegaze sound, waar op het album de gitaar duidelijk aanwezig is en doorklinkt op de tien nummers, welke het album herbergt.

Het genre staat bekend om zijn meer dromerige melodieën, waarbij op de plaat Future Ruins dit dromerige af en toe meer neigt naar wat sloom en langdradig. Hetgeen misschien ook wordt versterkt, daar de nummers veelal een zelfde klank kennen.

De gelijke klank zit hem hierbij zowel in de instrumentale begeleiding als in de vocalen. De nummers krijgen hierdoor een wat eentonige feel, wat ook niet bijdraagt aan de spanning van het album. Om het positief te bekijken, kun je ook zeggen dat de band trouw blijft aan zijn eigen geluid.

Een nummer wat dan wat meer buiten de zogenaamde sleur valt is Everybody's Going Somewhere and No-One's Going Anywhere. Een nummer welke zeker in het instrumentale rustig wordt ingezet. Ook de titeltrack Future Ruins valt dan op, waar vanuit een rustig begin crescendo wordt opgebouwd om vervolgens weer decrescendo naar het einde toe te trekken.

Voor liefhebbers van het genre, zal het album ongetwijfeld goed worden ontvangen. Voor de meer mainstream luisteraar, waaronder ikzelf, weet het album net even wat minder te pakken.
 
 
Twitter