RockZine
 
All It Takes
 
Score
 
 
Datum review
09-09-2019
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
9
 
 
Release
13-09-2019
 
 
 
Het album All It Takes is het tweede album van de band The Blue Poets, welke is gevormd rond gitarist Marcus Deml. Naast Deml wordt de band gecomplementeerd door Gordon Grey (zang), Felix Dehmel (drums) en Phil Steen (bas). Waarbij ook de tweede plaat van de band blues ademt.

Iets wat eigenlijk wel direct duidelijk wordt vanaf de eerste klanken op Angry Men. Welke instrumentaal misschien nog niet direct ‘Angry’ klinkt, maar in de aanzet in de vocalen van Grey is wel wat woede terug te horen. Een nummer met een enorme drive, waarmee het album meer dan ok wordt geopend.

Het goede begin, krijgt ook zeker een vervolg met Could Have Lived, waar qua opbouw voor een redelijk vertrouwd blues patroon is gekozen. Iets waar meer van wordt afgeweken op All It Takes, waar zowel het vocale als instrumentale ruimschoots aan bod komen.

De kunsten van Deml komen nog maar eens goed naar voren op Crawling, welke wordt ingeleid met een mooie lichte vertellende gitaarlijn. Waarbij daarnaast de nodige ruimte is ingelast voor een zeer uitgebreide gitaarsolo.

Van een wat zoekend Been Here Too Long, komt de drive van de eerste nummers weer terug op Bad News, voorzien van wat steviger gitaarwerk. Het meer rocky karakter, geldt zeker ook voor Mind You Own Business. Waar op Cyber Love het tempo nog even wordt opgevoerd, om in rust te eindigen met The Day. De afsluitende ballad, is instrumentaal zeker niet slecht, maar is vocaal gezien misschien niet direct het sterkste werk op de plaat.

Zo levert de band The Blue Poets met All It Takes een erg aangename plaat uit, met een flinke dosis blues, maar toch ook wel een snufje rock. Waarbij zeker niet alleen het gitaarwerk van Marcus Deml goed tot zijn recht komt.
 
 
Twitter