RockZine
 
Ghost Alive
 
Score
 
 
Datum review
23-03-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11
 
 
Release
23-03-2018
 
 
 
Het album Ghost Alive is de nieuwe langspeler van de Britse rockband The Boxer Rebellion. De plaat is, in vergelijking met eerder werk, een rustige plaat geworden. Al moet gezegd worden dat de band met de alternatieve en indie klanken, zich al vaker in een rustiger vaarwater bevindt.

Op de plaat zijn naast de bekende (akoestiche) gitaarklanken, ook de klanken te horen van onder andere harpen en hoorns. Iets wat al direct op valt bij de eerste tracks op het album What The Fuck en Rain.

Na het donkere What The Fuck en het meer meeslepende Rain heeft het nummer Love Yourself een wat positievere sfeer. Tevens voorzien van een lekker, precies in de lijn van het nummer, passende gitaar solo.

The Boxer Rebellion kleedt zijn nummers fraai aan op het album Ghost Alive, met variatie in instrumentarium en zang. Zo gebruikt zanger Nicholson op Fear de hogere regionen van zijn stem. Klinken her en der tokkelende gitaren, nemen de drum rolls de leiding op Donít Look Back en op bijvoorbeeld Donít Ever Stop wordt het koper instrumentarium weer uit de koffer gehaald.

The Boxer Rebellion weet te raken met hun zesde studio album, waarop het bewijst hoe muziek goed en mooi tegelijk kan zijn. Een album welke je meeneemt vanaf de eerste noot, tot de laatste klanken op Goodnight.
 
 
Twitter