RockZine
 
Sweet Poison
 
Score
 
 
Datum review
20-10-2022
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
12
 
 
Release
21-10-2022
 
 
 
Sweet Poison is de titel van het nieuwste album van de Duitse rockband The New Roses. Het album is de opvolger vanNothing But Wild uit 2019 en is het vijfde studio album van de heren uit Wiesbaden.

De band noemt het album ‘een ode aan de stadionrock’ en daar is eigenlijk geen woord aan gelogen. Direct vanaf de eerste klanken op My Kinda Crazy voelt het als stadionrock, met een sterk rock anthem als openingstrack. Waar dezelfde energie van de opener ook volledig doortrekt in Playing With Fire. Ook met dit nummer waan je je in een stadion, met rockende gitaren.

Een klein beetje gas wordt dan wellicht teruggenomen op All I Ever Needed, waarmee dit het nummer zeker niet minder maakt. Misschien een wat cliché rock nummer, maar weet toch te pakken en behoort zeker wel tot de favorieten op het album. In een zelfde lijn licht wellicht 1st Time For Everything, welke een catchy karakter heeft en net wat minder vol gas gaat.

Vol gas gaat het zeker weer op Usual Suspects, met zeker ook een positieve notitie voor de gierende gitaarsolo. Daarnaast past ook Warpaint zeker in die categorie, maar weet deze toch net wat minder te pakken, mogelijk ook doordat het allemaal net een beetje te veel van het zelfde vol gas wordt. De band bewijst dan eigenlijk wel direct weer het ongelijk met Dead Of Night, een heerlijke stevige rocktrack, maar dan toch met een verfrissende gitaar-en zanglijn. Al neigt Sweet Gloria snel weer terug naar de alom vol gas stadionrock.

Echt op adem komen, kan dan met het akoestische True Love, welke tussen al het geweld misschien een beetje als een ‘moetje’ gezien kan worden. Mogelijk daardoor ook voelt het nummer misschien een beetje geforceerd aan. Maar toch ook niet heel verkeerd.

Met de slottracks The Lion In You en The Veins Of This Town, brengt de band zo aan het einde nog wat variatie. Waar The Lion In You heeft zeker potentie als meezinger in de stadions, met een volle sound. Daar biedt The Veins Of This Town, één van mijn favorieten, een mooie afwisseling in rustige en stevige stukken. Daarmee sluit de band het album sterk af, zoals deze ook werd begonnen, met daarbinnen dan af en toe wellicht een ‘beetje te veel van hetzelfde’.

Voor de liefhebbers van stadionrock, met voornamelijk vol gas, zal het album Sweet Poison een verademing zijn. Maar zeker ook de algemene rock liefhebber, zal zijn favorieten kunnen uitpakken van het nieuwste album van The New Roses.
 
 
Twitter