RockZine
 
Signals
 
Score
 
 
Datum review
25-05-2018
 
 
Media
EP
 
 
Tracks
6
 
 
Release
25-05-2018
 
 
 
De EP Signals is alweer de derde EP van de band The Overslept, na de eerdere EPís Memory Lane en Guidelines uit respectievelijk 2014 en 2015. Met Signals levert de band wel het eerste (kleine) verzamelwerk af, nadat de band in de zomer van 2017 opeens goed werd opgepikt door de radio stations met de single Stolen Car. En misschien toen wel een doorbraak beleefde.

Op de EP mag Stolen Car dan ook zeker niet ontbreken. Ook voor mij was dit de eerste kennismaking met deze band en eigenlijk wist het nummer me direct te pakken. Wat ook zeker nieuwsgierig maakte naar meer werk van de band.

Waar Stolen Car een pop rock / punk karakter heeft, geldt dat op de rest van de EP toch meer een pop rock karakter terug is te horen. Zo zijn op de aangename openingstrack Addicted To The Rush deze (pop)rock geluiden goed terug te horen, met daarover een catchy sausje.

De meest recente single Figure It Out ontbreekt ook niet op de EP, een meer poppy ingezette poprock track. Ook is er een plekje voor de single Save Our Souls. Waarbij deze laatstgenoemde al een sterk vervolg was op Stolen Car en zeker ook tot de betere tracks op de EP behoort.

Dan resten nog What Youíre Made Of en Eye Of The Storm. Zeker What Youíre Made Of, met een wel erg zoet poppy geluid, misschien wel wat tegenvalt. Afsluiter Eye Of The Storm weet, met zijn urban / hiphop trekjes, dan ook niet echt te pakken.

Signals als totaalplaatje gezien levert dan ook een beetje een mixed-feeling op. De band scoort goede punten met zijn poprock / poppunk sound, maar lijkt ook te zwikken voor de hedendaagse muziektrend, met de meer poppy ingezette songs.
 
 
Twitter