RockZine
 
Gracias Señor
 
Score
 
 
Datum review
10-03-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
05-10-2018
 
 
 
De Belgische band The Sore Losers weet het in eigen land al geruime tijd goed te doen in het rockcircuit. Langzaamaan weet de band zich ook buiten de eigen grenzen uit de voeten te maken, waaronder ook in ons landje. Zo trekt de band begin 2019 langs diverse poppodia in Nederland.

Tijdens die shows, zal ongetwijfeld ook het materiaal van het vierde studio album van de band, Gracias Señor ten gehore worden gebracht. Om precies te zijn valt er te kiezen uit een tiental nieuwe songs, met (op CD) een lengte van zo’n goede 34 minuten.

Kenmerkend voor het gehele album is wel de ‘oudere’ rock klanken, een soort kleine flashback naar de jaren 60 / jaren 70. Wat allemaal begint met de inpluggende gitaren en het aftikken op A Little More. Een nummer welke een aangename drive kent en eigenlijk direct al één van de sterkere tracks van het album is, zo niet mogelijk wel het sterkste.

Zijn er dan nummers die er uitschieten naar het negatieve? Nee, dat zeker niet. Maar daar moet wel bij worden aangetekend dat er de andere kant op ook niet direct echte uitschieters in de boven categorie zijn. Nummers als Denim On Denim, met lekker gitaar werk, Little Baby (doughboy) en Where Are You? steken er dan misschien nog wel iets boven uit. Waarbij laatstgenoemde, Where Are You? wel heel erg aan een ander nummer doet denken. Helaas schiet de naam me even niet te binnen…

De gebruikte klanken van de gitaren, klinken door de nummers heen veelal hetzelfde, ondanks de nodige variatie die de band in de tracks aanbrengt. Aan de ene kant mogelijk wel kenmerkend voor de band, maar aan de andere kant zorgt het ook voor een lichte vorm van eentonigheid.

Vast staat dat het album Gracias Señor andermaal een echt rock album geworden is van de Belgische heren van The Sore Losers. Of het ook direct een album is wat de top van de (Nederlandse) charts zal halen, valt te betwisten.
 
 
Twitter