RockZine
 
Cleave
 
Score
 
 
Datum review
18-09-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
21-09-2018
 
 
 
Het album Cleave is het nieuwste wapenfeit van de Noord-Ierse band Therapy?, waarbij voor het eerst op het Mashall Records label. De voorganger Disquiet dateert alweer uit 2013. Op de meest recente release van het trio zijn een tiental rocktracks terug te vinden.

In tijden van zoete popliedjes, met of zonder een hip-hop of dance achtige inzet, hoef je bij Therapy? hier niet bang voor te zijn. En om dat maar meteen duidelijk te maken, knalt de band er direct in met het staccato Wreck It Like Beckett. Een heerlijke mix van gitaren, drums en de stem van Andy Cairns.

Op Kakistocracy klinkt een groovy geluid door, waarbij de aanstekelijke tekst ‘It’s okay not to be okay’ ongetwijfeld ook ruimschoots meegezongen zal worden op diverse festival terreinen en concert zalen.

Het stevigere werk op tracks als Expelled en I Stand Alone wordt fraai afgewisseld met meer melodieuzer ingezette nummers als Callow en Crutch. Waarbij laatst genoemde als snel uitgroeit naar een favoriet op het album.

Na de laatste klanken op No Sunshine zit het album er helaas al weer op. De tien nummers van Therapy? zijn een genot om naar te luisteren en laat horen hoe fijn goede gitaarmuziek kan zijn. Het levert de band weer genoeg opties op om toe te voegen aan de live setlist, waar de nummers ook één voor één tot hun recht zullen komen.
 
 
Twitter