RockZine
 
Lions Don't Cry
 
Score
 
 
Datum review
04-12-2019
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
12-04-2019
 
 
 
Het nieuwe album van Tim Akkerman komt niet alleen onder zijn eigen naam uit, maar hij betrekt ook zijn band erbij. Onder de noemer Tim Akkerman & The Ivy League brengt hij vandaag het album Lions Don’t Cry uit. En waar hij al eerder op het album The Journey liet horen meer terug te gaan naar een band geluid, zo geldt dat zeker ook voor de jongste release.

Met de titelsong Lions Don’t Cry opent het album in uptempo, met een vol bandgeluid, waarbij het nummer gedragen wordt door een aanstekelijk gitaarloopje. Een sterke opening van het album, waarbij ook op Underestimate het tempo goed wordt vastgehouden. Waar in dit nummer zeker ook de baspartij een hoofdrol mag innemen.

Akkerman gaf zelf aan het album als een soort therapie te hebben gebruikt, nadat de zanger na 14 jaar is gescheiden van zijn vrouw Stephanie. Wanneer je de titels van de nummers op het album dan leest, met dit in gedachten, spreken deze al voor zich. Zo geldt ook zeker voor de teksten op diverse nummers, met misschien wel in het bijzonder Guilt, waar de zanger een ode aan zijn drie kinderen brengt met voor elk kind een couplet. .

Toch klinkt het album niet heel erg treurig. Al herbergt het album wat rustigere nummers als Winner, Wish You Well en Wash Away. Daar tegenover staat dan een nummer als Brand New Days welke erg opgewekt klinkt.

Misschien wel het meest opvallende nummer op het album is Run, waarbij Tim Akkerman een sound neerzet, welke doet terug denken aan het grunge tijdperk van de begin jaren 90. Het is niet direct het geluid, wat je verwacht bij Akkerman, maar zeker na een keertje vaker luisteren, heeft het nummer toch wel wat.

De voorliefde voor The Boss klinkt daarnaast misschien ook nog wel wat door op een nummer als Last Stop. Waarbij dit misschien nog wel wordt versterkt door de mondharmonica solo. Daarnaast heeft het nummer ook wel een lichte country feel over zich.

Het album Lions Don’t Cry is daarmee een gevarieerd album geworden. En naast dat het een therapeutische werking heeft gehad voor de singer-songwriter, is het zeker een album welke een luisterbeurt verdient. Waarschijnlijk is dat het dan niet bij die ene luisterbeurt zal blijven.
 
 
Twitter