RockZine
 
Één nacht eeuwigheid
 
Score
 
 
Datum review
26-10-2019
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
12
 
 
Release
25-10-2019
 
 
 
Een perfect voorbeeld van hoe je een album sterk moet aftrappen, geeft Van Dik Hout op zijn nieuwste plaat Één Nacht Eeuwigheid. Met de gelijknamige titeltrack knalt de band er als vanouds in, in een nummer waarin alles gewoon lijkt te kloppen. Instrumentaal, vocaal, het nummer staat gewoon als een huis.

Met zo’n sterke start, is het natuurlijk altijd afwachten wat het vervolg zal zijn. In ieder geval stelt dan het tweede nummer op het album, Goud Uit Het Niets, niet teleur. Een nummer welke lekker rockt en zelfs neigt naar wat funky invloeden. De achtergrondzangeressen vormen daarnaast ook een fraaie aanvulling.

Dat niet alles raak kan zijn, bewijst dan het derde nummer van het album, Een Greep Naar Het Geluk eigenlijk al snel. Waar de funky invloeden op Goud Uit Het Niets een geslaagde stap waren, zo weet Van Dik Hout, met de hiphop invloeden op Een Greep Naar Het Geluk toch wel een misstap te maken.

Een vertrouwd Van Dik Hout geluid is dan gelukkig weer snel terug te horen op Werken Aan Het Wonder. Iets wat ook wel gezegd kan worden van Dat Het De Wereld Was. Waar zeker op laatstgenoemde de stem van zanger Buitenhuis de boventoon vormt.

Gas wordt er dan even teruggenomen op Een Oog Voor Verloren Zaken, waar op In Valt De Nacht qua instrumentale begeleiding het tempo weer wordt opgevoerd, maar waarbij in de stem van Martin toch een rust heerst. Meer dansbaar klinkt dan weer Un Homme Trés Chic.

En hoewel zowel Martin Buitenhuis als Elkse DeWall beide fraaie stemmen hebben, levert de combinatie van beide toch niet direct het gehoopte effect op. Het nummer Zomaar Val Ik weet niet echt te pakken, waarbij beide stemmen ook net niet bij elkaar lijken te passen.

Via de nummers De Hemel Draagt Als Naam, In Een Uithoek Van De Nacht en de ballad Zolang De Muziek Nog Klinkt wordt het album afgesloten. Een album, welke na het enorme sterke begin, toch net niet vaak genoeg daaraan weet te tippen. Met nog een aantal nummers in de trant van de openingstrack, had deze gemakkelijk de volle score kunnen halen!
 
 
Twitter