RockZine
 
A Scalp For The Tribe
 
Score
 
 
Datum review
11-11-2019
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
15-11-2019
 
 
 
Voor de liefhebbers van het stevigere rockgeluid, biedt het album A Scalp For The Tribe van de Vlaamse rockband Wallace Vanborn uitkomst. Na 5 jaar keert de band terug met een nieuwe langspeler, welke zoals de band zelf beschrijft een mix is van ‘afwisselend rauw, compromisloos, strak, gelaagd, maar ook speels’.

Na het opladen van de batterij in de pauze na het album The Orb We Asorb uit 2014, liggen nu een tiental nieuwe tracks op de planken. Waarbij één ding zeker is, het album rockt vanaf begin tot eind.

Een eerste blik op de tracklist, levert toch wel een aantal opvallende titels op, wat te denken van Even A Broken Guru Is Right At Least Two Times A Day, maar ook zeker titels als Hes A She en Theres No T In Errorism, waarmee hedendaagse thema’s aan de kaak worden gesteld, vallen zo op het eerste gezicht op.

Misschien zijn ook wat hedendaagse muziekinvloeden terug te horen op een nummer als Devil In A Brother, waar een lichte hiphop / urban invloed in is terug te horen. Een nummer welke verder soms wat schommelt op de rand van rommelig. Maar vergeleken met de openingstrack Am I The One You’re Looking For valt dit dan eigenlijk wel mee, waarbij Am I The One You’re Looking For, zeker naar het einde toe erg chaotisch overkomt.

Daar tegenover staan dan weer zeer sterke tracks als Heart Is Where The Home Is en ook You Shot The Punching Ball. Eerstgenoemde weet eigenlijk van begin tot eind te pakken, waarbij laatstgenoemde mede opvalt door de lekkere gitaarrifs. Ook het eerdere genoemde Theres No T In Errorism valt net even wat meer op, met een meer dansbaar gehalte in zich.

Het album A Scalp For The Tribe kan als een energiek album worden omschreven, waarbij misschien op Mastering Ascension het meeste gas wordt teruggenomen, maar waar zeker ook de gitaren nog duidelijk aanwezig zijn. Naast de liefhebbers van het stevigere geluid, is het album toch ook zeker wel een luisterbeurt waard voor de meer neutralere rock fan.
 
 
Twitter