RockZine
 
Human
 
Score
 
 
Datum review
30-11-2019
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
8
 
 
Release
29-11-2019
 
 
 
Als een redelijke verrassing kwam opeens het zesde album van Waylon uit, zo richting het einde van 2019. Voor de opnames van het album reisde de zanger opnieuw af naar Nashville, waar uiteindelijk acht nummers hun weg vonden naar de nieuwe plaat Human.

De acht nummers geven hierbij een gevarieerd geluid, met de toch wel herkenbare stem van Waylon als houvast. Zo opent het album sterk met I Should Be Loving You. Een track waarop Waylon een aangenaam rauw randje op zijn stem laat horen, waarbij het nummer verder een ‘feel good’ karakter kent met ook wel een randje soul.

Het misschien iets te zoete Everything About You is dan misschien een kleine teleurstelling na het sterke begin. Gelukkig wordt dat dan wel weer snel goed gemaakt met Blessed For Sure, waar een duidelijke country feel overheerst. Waarbij zeker ook het fraaie gitaarwerk in dit nummer benoemd mag worden.

Waar het lage stemgeluid van Waylon afgewisseld met een sterke kopstem opvalt op My Heart Don’t Break No More, is het de instrumentale invulling op Just A Dream welke sterk naar voren komt. Met andermaal een hoofdrol toch wel voor de gitaren op het rustigere Lie With Me.

Het nummer Freedom To You kan misschien bestempeld worden als meest ‘stevige’ song op het album. Waarbij het nummer met een soul/funk feeling, nog maar eens een fraaie afwisseling is op het slechts 8 nummers tellende album. Een album welke met titeltrack Human wordt afgesloten.

Het album Human is misschien niet direct een grote verrassing, zoals de plotselinge aankondiging wel meer was, maar het album toont wel de klasse van Waylon. Tel daarbij nog eens een gevarieerd geluid verdeeld over de songs op en je hebt gewoon een goed album!
 
 
Twitter