RockZine
 
The World Can Wait
 
Score
 
 
Datum review
05-10-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11
 
 
Release
13-04-2018
 
 
 
Het nieuw album van Waylon, The World Can Wait staat voor een groot deel in het teken van zijn (tweede) deelname aan het Eurovisie Songfestival. Na eerder te hebben deelgenomen als onderdeel van The Common Linnets, trekt de zanger in 2018 solo naar het liedjesfestijn.

Onder de nummers op het album The World Can Wait zijn de vijf ‘kanshebbers’ terug te vinden, welke bij De Wereld Draait Door langskwamen. Waaronder dus ook het erg sterke Outlaw In ‘Em. Een heerlijke rock track, welke al direct vanaf de eerste keer luisteren binnenkwam en daar ook is blijven hangen, repeat, repeat, repeat...

Maar dus ook voor Back Together, The World Can Wait, That’s How She Goes en Thanks, But No Thanks komen terug op het album. Van het donkere stemgeluid op Back Together, naar meer poppy inzet op de titeltrack The World Can Wait, met op That’s How She Goes een wat meer catchy geluid en weer een country geluid op Thanks, But No Thanks.

Daarnaast biedt het album ook de ruimte aan Shadows In The Dark met een duidelijke country feel. Iets wat zeker ook geldt voor Home. Een nummer waar rustig wordt opgebouwd met een akoestisch gitaar intro. Misschien dat de term slowrock ook wel aan het nummer kan worden geplakt.

Op Paperboy blijft het rustig, waarbij begeleiding en zang in perfecte harmonie zijn. Via Highway of Heartache, meer een poprock kant opgaand, wordt het tempo weer opgevoerd, om vervolgens los te barsten op She Just Wants To Play. Laatstgenoemde met een aangename Rock ’n Roll feel.

Waylon levert een sterk album af met The World Can Wait, waarbij het eigenlijk enkel nog de vraag is hoeveel ‘12 points’ Outlaw In ‘Em in Lissabon zal scoren.
 
 
Twitter