RockZine
 
Image
 
Score
 
 
Datum review
17-10-2018
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
10
 
 
Release
19-10-2018
 
 
 
Image is de titel van de debuutplaat van de Belgische band Whispering Sons. Na winst van de HUMO’s Rock Rally in 2016, hebben de post-punkers nu hun eerste langspeler af. Met een totaal van tien nummers, levert de band een kleine drie kwartier aan muziek af.

Waar vele plaatjes dezer dagen hetzelfde klinken, geldt dit zeker niet voor Whispering Sons. De band kent een duidelijk eigen geluid. Dat uit zich zowel in de instrumentale opbouw van de nummers, maar ook zeker door de kenmerkende stem van zanger Fenne Kuppens.

Aan het eigen geluid, zit dan wel vaak een zelfde recept gekoppeld. De nummers worden gedragen door een loopje van drums, bas en/of gitaren, voorzien van de nodige elektronica. Het zou kunnen worden gezien als een handelskenmerk van de band, maar zorgt ook voor weinig verrassing.

Daarmee kent het album dan ook geen echte uitschieters. Hoewel de nummers Alone en Hollow er dan misschien toch net wat meer boven uitschieten. Terwijl op het rustige nummer No Image dan misschien juist net de laatste kleine minuut, waarin de band nog even aanzet, er weer boven uit schiet.

Het album Image kent een hoog elektronica gehalte, waar de meer disco achtige invloeden van het post-punk genre ook wel naar voren komen. Al klinkt her en der ook wel een meer funky ingezet geluid door. Met daarnaast ook nog wel de nodige gitaren, komt het samenvattend op een zeker wel redelijk album uit. Met dan ook een redelijke score van drie sterren.
 
 
Twitter