RockZine
 
Paths
 
Score
 
 
Datum review
28-01-2019
 
 
Media
CD
 
 
Tracks
11
 
 
Release
01-02-2019
 
 
 
Wille & The Bandits brengen met album Paths hun nieuwe langspeler op de markt. De Engelse rootsrockers, rond zanger Wille Edwards, levert daarmee een lekker rockplaat af. De rock vibe klinkt door vanaf de eerste klanken op One Way tot en met het slotakkoord op Retribution.

Waar openingstrack One Way er na een kort western intro direct in knalt, is Make Love wellicht een tandje rustiger, maar behoudt het wel de energie vanuit de openingstrack. Tel daar ook nog lekker gitaarwerk bij op en andermaal een sterke track. Overigens nemen de gitaren ook zeker een hoofdrol in op Victim Of The Night, weliswaar moeten ze deze hier wel delen met de orgelklanken.

Zanger Edwards laat op Four Million Days horen dat zijn stem zich ook uitstekend leent voor een rock ballad. Waarbij zeker ook een compliment mag worden gegeven aan het fraaie instrumentale arrangement.

Hoewel de band de rock vibe goed weet vast te houden op het album, vallen Chakra en Keep It On The Down-Low iets wat uit de toon. Op beide nummers heeft de band zich laten beïnvloeden door de hedendaagse hiphop en rap geluiden. Waarbij dit niet direct een groot succes kan worden genoemd.

Via het wat meer blues ingezette Judgement Day en een ode aan Chris Cornell met How Long keert de band weer terug naar het betere vaarwater. Om vervolgens met Find My Way echt (weer) los te gaan.

Met tussendoor nog het aardige Watch You Now, pakt de band naar het einde toe nog een keer goed uit met Retribution. Een nummer met een goed rock feel, aangename zang, lekker gitaar werk en een akoestisch einde.

Ondanks dat in het midden van het album de band een beetje lijkt te ontsporen, weten ze dit gelukkig snel te herstellen, waarmee het album Paths zo aan het begin van 2019 goede hoop geeft op een mooi muzikaal jaar.
 
 
Twitter