RockZine
 
Note van de redactie: Meningen geuit in de columns, behoren toe aan de desbetreffende columnist en representeren niet de mening van RockZine.nl.
Alweer zo’n jaar
Ondanks dat de wereld lijkt stil te staan, is ook het jaar 2021 eigenlijk weer voorbij gevlogen. Een jaar waarbij de aftrap toch begon met de hoop op de terugkeer van het ‘normale’ leven. Maar waar in het midden van het jaar deze hoop ook leek uit te komen, vervloog deze net zo snel, zo niet sneller. Dus ja, alweer zo’n jaar…
 
01-08-2022
 
De wederopstanding
Het jaar 2020 is afgetrapt, naast het begin van een nieuw jaar, ook de start van een nieuw decennium. Waar zo aan het eind van 2019 al langzaam wat voorzetjes in de goede richting werden gezet, is het nu zaak om die ook af te maken en de wederopstanding in te zetten. Een tijd, waarin het weer draait om échte muziek!
 
01-04-2020
 
De verkeerde afslag
Ondanks alle hulpmiddelen in de wereld, denk aan de Tom Tom’s en Google Maps, kan het zomaar eens voorkomen dat je een verkeerde afslag neemt. Meestal kun je dan wel weer een afslag verder omkeren en is het probleem opgelost. Wanneer het aankomt op muzikale wegen, zien we de laatste tijd ook helaas ook wat verkeerde afslagen die worden genomen. Waarbij het terug raken op de juiste weg niet zo vanzelfsprekend is.
 
30-12-2018
 
Stop!
Mezelf nog zo voorgenomen dit seizoen van The Voice aan me voorbij te laten gaan. Maar met het prachtige televisie aanbod dezer dagen, toch een keer beland op de verkeerde zender op het verkeerde moment. En mensen, wat ben ik blij dat ik nog niks van dit seizoen had meegekregen. Slechts na een (deel van een) enkele aflevering, weet ik voldoende: Stop!
 
02-04-2018
 
Verwachtingen
Alweer aanbeland op de laatste dag van 2017, een jaar welke weer ongelooflijk snel voorbij is gegaan. Morgen is het alweer 1 januari en begint er een nieuw jaar, het jaar 2018. Hopelijk een jaar van 2018 (nieuwe) rock hits!
 
31-12-2017
 
Twee kwart 2017
Het is al weer bijna zover, twee kwart van 2017 zit er alweer bijna op. Zo’n zes maanden verder, variërend van bloedhitte tot stortregen, van code oranje naar code rood en weer terug naar normaal. Zes maanden zonder echte hoogtepunten, dieptepunten helaas wel, te veel... Maar toch is er ook nog weel een klein beetje hoop. En dat dan wel door één van de zoveel geweldige talentenjachten in dit land.
 
25-06-2017
 
Een kwart 2017
Met de schok van de eerste maand van 2017 nog in de benen, zit het eerste kwart van 2017 er al weer op. Zo wist Jantje Smeets Pinkpop na januari nog verder de grond in te boren en bleef de doorbraak van een nieuwe veelbelovend rock talent helaas uit. Nog niet echt veel reden dus om uit het 2017 dalletje te komen.
 
04-03-2017
 
De ondergang
De een na de andere titel stond vastgepind bovenaan deze column. Een voor een verdween deze ook weer. Maar zo veel treurnis, zo veel teleurstelling, de titels raakten net niet genoeg. Ook al waren ze allen toepasselijk, klopten ze helemaal, toch viel het dubbeltje de andere kant op. Dus geen 'Pinkpop is dood', 'Endsation', 'The Liberation of Holland' en ook niet 'Money rules'. Nee, het werd dus: 'De ondergang'. Helaas.
 
20-01-2017
 
Twitter