RockZine
 
In "Het archief" blikt Rockzine terug op opvallende, leuke en andere opmerkelijke zaken uit het verleden. Door middel van onder andere foto's en artiesten overzichten worden enkele zaken uitgelicht. Neem af en toe een kijkje in "Het archief" om oude tijden te laten herleven.
 
Foto
Eddy Christiani Awards
 
Omschrijving
Eddy Christiani Awards In 2006 begon het Poppunt Zeeland met het in het leven roepen van een prijs voor de beste gitarist, vernoemd naar gitarist Eddy Christiani. De eerste Eddy Christiani Award werd in 2006 uitgereikt aan Leender Haaksma (bekend van onder andere de band van Anouk). Andere winnaars waren Jan Akkerman, Brian May en Steve Lukather. Door bezuinigingen lijkt deze mooie prijs na zeven winnaars tot een einde te zijn gekomen. Daarom kijken wij in ons archief terug, op misschien wel de laatste editie van de Eddy Christiani Awards in 2012 met winnaar George Kooymans (bekend van de Golden Earring).
 
 
Toegevoegd 09-13
 
 
 
 
Foto
Concert at Sea 2006
 
Omschrijving
In het derde en laatste deel van het drieluik over de eerste editie van Concert at Sea, is het tijd voor de 'gastheer' Bløf. De band sloot in 2006 het festival af op de Brouwersdam, wat na later zal blijken een vaste traditie zal worden. Voor het optreden van Bløf, was er eerst nog ruimte op het podium voor de Belgische band Novastar.

Een impressie van het optreden van Bløf in 2006 op Concert at Sea is hieronder terug te vinden.
 
 
Toegevoegd 06-13
 
 
 
 
Foto
Concert at Sea 2006
 
Omschrijving
In het tweede deel van het archief drieluik over de eerste editie van Concert at Sea is het tijd voor de eerste 'thuiswedstrijd' van 2006. De Zeeuwse band Racoon mocht als derde act het podium betreden op de Brouwersdam. Dat de band Racoon en het publiek op de dam een goede combinatie is, blijkt wel uit het feit dat de band dit jaar, na ook nog 2009 en 2011, voor de vierde keer op het hoofdpodium zal staan.

Een impressie van het optreden uit 2006 is hieronder terug te vinden.
 
 
Toegevoegd 09-13
 
 
 
 
Foto
Concert at Sea 2006
 
Omschrijving
Aan het eind van de maand juni is het weer zover, alweer de achtste editie van het Concert at Sea Festival. Het festival kende zijn eerste editie in 2006 en wordt op de unieke locatie, de Brouwersdam, gehouden.

Het festival wordt mede georganiseerd door de Zeeuwse band Bløf, welke voor de eerste editie in 2004 al eens een concert gaf op de bijzondere locatie. Men vond de locatie zo bijzonder, dat het sinds 2006 een vaste plek is geworden voor het festival 'Concert at Sea'.

In de loop der jaren is het festival uitgegroeid tot één van de grootste festivals in Nederland en weet elk jaar tienduizenden bezoekers te trekken. Waar de eerste edities nog plaats vonden op zaterdag, is later ook de vrijdag bij het festival betrokken. Met de maand juni net begonnen en de hoop op een mooie zomer, een goede reden om eens terug te kijken naar die eerste editie in 2006. Herinnert u zich nog wie toen de artiesten waren en hoe ze er toen uitzagen?

In een drieluik van archief items zullen wij de komende tijd terugkijken op de eerste editie van het festival, waarbij wij openen met Ilse DeLange. Na de openingsact Eliades Ochoa, mocht zijn in 2006 haar opwachting maken op het toen nog nieuwe zomerse festival. Bekijk de foto's van dit optreden hieronder.
 
 
Toegevoegd 03-13
 
 
 
 
Artiest
Intwine
 
Omschrijving
De ophef die ontstond, nadat Roger Peterson in 2002 weigerde een contract te tekenen als één van de finalisten van Idols, legde hem zeker geen windeieren. Niet kort nadat hij de talenjacht verliet kwam hij terug met zijn eigen band Intwine. De verfrissende sound van de band, waarbij rock met allerlei stijlen werd gecombineerd zorgde voor een mooie aanvulling van de Nederlandse muziekscene. Na een knallend begin met de single 'Happy' ging het kaarsje van Intwine langzaam uit, wat er toe leidde dat de band in 2010 de stekker eruit trok. De reden van het definitieve einde is nooit bekend gemaakt en blijft wellicht het grootste raadsel achter Intwine. Klik op de link hieronder om de volledige biografie van de band te lezen.
 
 
Toegevoegd 04-13
 
 
 
 
Review
Anouk - Graduated Fool
 
Omschrijving
Anouk - Graduated Fool Door de jaren heen heeft Anouk al vele albums uitgebracht, waarbij één album eruit schiet, namelijk 'Graduated Fool'. Het album werd in november 2002 gereleased en is misschien wel het meest harde, en misschien wel ook het beste rockalbum van Anouk. Lees de gehele review via onderstaande link
 
 
Toegevoegd 03-13
 
 
 
 
Artiest
Krezip
 
Omschrijving
Op 27 juni neemt 2009 Nederland (en ook België) afscheid van de Tilburgse band Krezip. Na twaalf jaar besluiten de bandleden elk hun eigen weg in te slaan.

In de twaalf jaar dat deze band actief is geweest, heeft zij een zeer verdienstelijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse (pop)rock geschiedenis. De band brak definitief door, dankzij het optreden op Pinkpop in 2000. Het erfstuk van deze doorbraak 'I Would Stay' zal in de navolgende jaren steevast een klassieker worden bij de optredens van de band.

Naast goede verkoopcijfers, veel optredens en een grote fan base, wordt de band in zijn carrière ook diverse malen beloond met onderscheidingen. Zo gingen enkele TMF Awards, 3FM Awards en ook een Edison Award richting Tilburg.

De band was live één van de betere bands en een gegarandeerd succes op elk festival. De band laat blijken graag live te spelen, door een optreden op de TMF Awards België te cancellen, daar het hier niet live mag spelen.

Voor een volledig overzicht van deze band kan worden doorgeklikt op onderstaande link.
 
 
Toegevoegd 02-13
 
 
 
 
Foto
Kane - Ahoy 2005
 
Omschrijving
Begin december 2005 geeft Kane voor de tweedemaal in zijn loopbaan een concert reeks in de Rotterdamse Ahoy. De eerste concertreeks in het Rotterdamse sportpaleis werd eind 2002 gegeven, met een gastoptreden van Ilse DeLange, waaruit later de single 'Before You Let Me Go' voorkomt.

Tijdens de concerten in 2005 maakt het nummer 'Scream' zijn debuut. De show wordt zowel geopend als gesloten met het nummer. 'Scream' zal pas in 2009 uitkomen op het album 'No Surrender'.

Kane bewijst met het concert in Ahoy, altijd iets speciaals te doen voor de fans. Ditmaal gebeurd dit door middel van een aantal fans de kans te geven om te functioneren als 'decor'. Voor de shows in Ahoy worden de stellages achter de band ingenomen door de gelukkige winnaars van de wedstrijd.

Een kleine impressie van het beeld vanaf het 'decor' is nu terug te vinden in ons archief, door te klikken op onderstaande link.
 
 
Toegevoegd 02-13
 
 
 
Twitter