RockZine
 
Graduated Fool
 
Score
 
 
Datum review
23-03-2013
 
 
Media
CD
 
 
Release
25-11-2002
 
 
Tracks
11
 
 
 
Eind 2002 bracht Anouk haar 4de album 'Graduated Fool' uit (met het 'tussen album' Lost Tracks) meegerekend. Het album wordt gekenmerkt door zijn stevige rocksound en is misschien wel het hardste rock album, welke de Haagse zangeres heeft uitgebracht.

Het album wordt stevig geopend met 'Too Long', welke wordt gevolgd door de eerste single van het album 'Everything'. Om vervolgens over te gaan in een wat rustigere nummer (en ook latere single) 'Hail'.

Het album is niet van begin tot eind vol gas, met onder andere ook het rustige, maar zeer fraaie titeltrack 'Graduated Fool'. Ook 'Margarita Chum' kan in de categorie rockballad worden geplaatst. De afwisseling in de nummers zorgen ervoor dat het album goed in balans is.

Het stevigere werk wordt voortgezet met 'Who Cares', welke zeker single waardig was geweest. Ook 'Stop Thinking', 'Searching' en 'I Live For You' knallen lekker de speakers uit.

Met de ballad 'Bigger Side' wordt het elf nummerige en ruim veertig minuten durende album afgesloten.

Het album 'Graduated Fool' was in 2002 een goed album en is dit in alle jaren gebleven, waarbij het wellicht als het beste album van Anouk kan worden bestempeld (tot nu toe). En daarom ook krijg het album ook de volle score: 5 sterren!