RockZine
 
Delain
Members Charlotte Wessels (zang)
Martijn Westerholt (toetsen)
SanderZoer (drums)
Otto Schimmelpennick van der Oije (basgitaar)
Timo Somers (gitaar)
Periode 2005-heden
 
Biografie
Discografie
Links
 
2005
In 2005 wordt de basis gelegd voor de band Delain. De band is vernoemd naar het koninkrijk Delain uit The Eyes Of The Dragon van Stephen King en wordt opgericht door Martijn Westerholt, voormalig toetsenist van Within Temptation.
 
2006
Het eerste werk van de band komt in augustus 2006 uit. Het album 'Lucidity' wordt uitgebracht door Roadrunner. Op het album zijn bijdragen van o.a. Sharon den Adel (Within Temptation) en Marko Hietala (Nightwish) terug te vinden.
 
2008
In de jaren na het eerste album is de band terug te vinden op diverse podia, waarbij in 2008 Delain is uitgegroeid tot een echte band.
 
2009
In 2009 komt het tweede album 'April Rain' uit van de band, andermaal bevat het album enkele gastbijdragen. De band is terug te vinden op diverse podia in binnen- en buitenland.
 
 
Eind 2009 tourt de band mee door Europa als voorprogramma van de Finse band 'Sonata Arctica'.
 
2010
Begin 2010 tourt de band met een eigen tour door Engeland, waarna in de zomer de band enkele grote Europese festivals aandoet. De band is onder andere te bewonderen op 'Hellfest' en 'Sonisphere'.
 
2011
Vanaf april 2011 gaat de band opnieuw op tournee, ditmaal trekt de tour langs diverse Europese zalen, waaronder de Manchester Academy.
 
 
Het eind van 2011 staat in het teken van de opnames van een nieuw album.
 
2012
Tezamen met een nieuwe tour, brengt Delain in juni het album 'We Are The Others' uit. De tournee trekt langs zowel Nederlandse als Europese zalen.
 
2013
Begin 2013 trekt de band weer door eigen land met een eigen clubtour. Ook wordt het buitenland aangedaan met diverse optredens ondere andere in Japan en Argentiniƫ.
 
 
In februari tekent de band een vernieuwde platendeal bij Napalm Records. Het label zorgt ook voor de internationale releases van de band.
 
 
In mei 2013 brengt de band een tussenalbum uit, met het album 'Interlude'. Het album bevat enkele nieuwe nummers, maar ook een aantal covers en live uitvoeringen van nummers. Naast een CD bevat het album ook een DVD met onder andere een korte live registratie.
 
Twitter